Ünnepi Harmónia: Ünnepi konfliktusok elkerülésének művészete

Az ünnepi időszakban gyakran kerülünk konfliktusos helyzetekbe, amikor a családi és munkahelyi kapcsolataink próbára teszik türelmünket és kommunikációs készségeinket. Ilyenkor különösen fontos, hogy tudjuk, hogyan kezeljük ezeket a helyzeteket. Ebben szeretnék most Neked segíteni, megosztva azt a négy lépcsős konfliktus deeszkalációs módszert, amit az FBI, de még a Scotland Yard is használ.

Első lépcső – Újraorientálás

Az újraorientálásnak két apró lépése van. Csak két szót kell mondanod. Ebben a fázisban a személy nevét és egy érzékszervi szót fogunk használni, egy olyan szót, ami az érzékekre hat. 

Például: “Nézd, Feri…vagy “Hallod, Vera…”

A név és az érzékszervi szó használatával átmenetileg átirányítjuk őket a harag állapotából a jelen pillanatba. Csak ez a két szó, létrehoz egy, esetleg két másodperces figyelmi ablakot. Ebben az ablakban lépünk át a második lépésre.

Második lépcső – Érvényesítés

Amit tenned kell, az az, hogy érvényesíted, amit ők éreznek, hogy azok jogosak. Mindannyian szeretünk igazat adni magunknak. És szeretjük, ha azt mondják nekünk, hogy az érzéseink jogosak. Tehát kihasználjuk ezt a rövid figyelmi pillanatot, hogy még több figyelmet kapjunk, amikor közöljük a személlyel, hogy joga van dühösnek lenni. Ez a kijelentés azért jó, mert elkezdenek tudattalanul egyetérteni velünk. Ahogy elkezdenek tudattalanul egyetérteni velünk, két vagy három vitathatatlan dolgot említünk, amelyek normál beszélgetésnek hangzanak. 

Például, amikor azt mondjuk, hogy: “Szombat este van, mindketten itt állunk vacsora után és éppen beszélgetünk.” Ezekkel az állításokkal nehéz vitatkozni. 

Harmadik lépcső – Megfigyelés

A megfigyelési szakaszban egyszerűen csak folytatjuk az eddig kialakított tudattalan egyetértési láncot, de most már a személy pszichológiai igényét is felhasználjuk. Ha nem tudjuk, hogy az pontosan micsoda, mindig térjünk vissza az evolúciós pszichológiából ismert “Fontosság / Jelentőség” vagy a “Csoporthoz való tartozás / Elfogadáshoz. Mindjárt adok neked egy példát ezekre, de ezzel a célunk az, hogy még több belső egyetértést érjünk el velünk. A második előny abból származik, hogy a személy pszichológiai igényeinek az érvényesítése pozitív vegyületekkel (ált. dopamin) árasztja el a másik agyát

Tehát, ha például “Fontosság” vagy “Elfogadás” igényekkel rendelkező személlyel beszélek, azt mondom:  Nézd János, nyilvánvalóan sokkal többet teszel meg másokért, mint az emberek többsége akiket ismerek, és tudom, hogy mindenki a családban tiszteletben tart téged.” Tehát két bókot mondtam a személy (egyes) pszichoszociális igényei alapján.

Negyedik lépcső – Cselekvés

Az elsődleges cél itt az, hogy elkerüljük a reakciót, ami röviden egy negatív pszichológiai válasz, amikor úgy érezzük, hogy elveszik tőlünk a szabadságunkat. Amikor valaki úgy érzi, hogy a szabadsága vagy választási lehetősége veszélyben van, általában lázadni fog, és ellenez mindent, ami fenyegeti azt: még akkor is, ha a helyes döntés az engedelmesség, az agy el akar távolodni a szabadság veszélyeztetése miatt. Biztos Te is láttál már olyan képet a neten egy táblával, ami azt mondja: „Ne lépj a fűre”, és mellette láttál egy embert, aki ott áll a füvön csak hogy újra kijelentse a szabadságát.

Tehát a deeszkaláció Cselekvési szakaszában fontos, hogy megnyugtassuk őket, hogy ők irányítják a választásaikat, és szabadon dönthetnek arról, mit szeretnének tenni. Ez enyhíti a veszteség és a kontrollvesztés félelmét, és lehetővé teszi számukra, hogy könnyebben hozzanak döntést. Az utolsó lépés, amikor segítünk nekik kiszélesíteni a látókörüket arról, ami történik.

Egy metaforával szeretném szemléltetni ezt Neked: ha az életre úgy gondolsz, mint a Google Térképre, a düh nagyon-nagyon közelre nagyítja a képet. Mintha egy ház cserepeinek a részleteire nagyítanánk rá, amikor az egész várost kellene látnunk. Tehát a deeszkaláció célja a perspektíva váltása és a kinagyítás. 

Nézzünk meg egy haladó szintű szó-szerinti technikát, amit a Scotland Yard is használ.

Tegyük fel, hogy Karácsony másnapja van, hétfő este.  A nagybátyád, Dávid, indulatos lesz, és a szitkozódás végén azt hallod: „Nem látom semmi értelmét ennek az egésznek”. Ha olvastad az Ellipszis Kézikönyvet, sokkal többet hallottál, mint a legtöbb ember: nem csak az érzékszervi preferenciát. Dávid éppen egy olyan pólót visel, amely azt reklámozza, hogy önkéntes volt egy gyerekeknek szóló focitáborban. Ezen felül észreveszed, hogy az „idióták” szót használja a szomszédok leírására, akikről mesél.

Ebben a pillanatban a pólója segítségével már azonosítottad is a Jelentőség/Fontosság igényét azzal, hogy valószínűleg szereti tudatni az emberekkel, hogy segített a tábori gyerekeken. Észreveszed az intelligenciára való igényét is, mivel azokat az embereket, akiket nem szeret, idiótának nevezi. Ekkor azt mondod:

„Nézd, Dávid, én is nagyon dühös lennék, ha ez velem történne meg, és minden jogod megvan ahhoz, hogy felháborodj. Hétfő este van, mindjárt kezdődik az éneklés, de mindketten itt vagyunk és éppen erről beszélgetünk. 

Hány egyetértést kaptam most? Ötöt. Tíz másodperc alatt.

“Nyilvánvalóan Te sokkal intelligensebb vagy, mint a hülye szomszédok, akik nem tudják, hogy tiszteletre méltó ember vagy. Most minden választás a tiéd, hogy hogyan cselekszel és mit döntesz. Egyáltalán nem nagy ügy. Gyere menjünk át a másik szobába, és beszéljük át mi történt.”

Ezen technikák alkalmazásával nem csak konfliktusokat oldhatunk fel, hanem segíthetünk másoknak is a perspektívaváltásban és a helyzetek jobb megértésében. Az ünnepek alatt gyakran előfordul, hogy kisebb feszültségek alakulnak ki, de ezekkel a módszerekkel könnyebbé tehetjük a helyzetet.

Tudj meg többet erről a módszerről, illetve számos további kommunikációs technikákról a weboldalunkon.

Bízom benne, hogy ezek a technikák segítenek a karácsonyi ünnepek során, és kívánunk Neked és Családodnak Békés, Boldog Karácsonyt!