Chase Hughes: A Mentor

HÁTTÉR SZTORI

Egy terrortámadás következtében Chase hirtelen szembesült számtalan súlyos problémával, amely az amerikai hírszerzési műveleteket súlytotta.

A kihallgatástól kezdve az informátor toborzásig, az amerikai hírszerzésben dolgozók olyan kiképzést kaptak, ami nem volt jobb, mint amit egy YouTube-videóból szerezhetett volna az ember kapcsolatteremtésről, befolyásolásról, testbeszédről és meggyőzésről. Ennek eredményeként kritikus hírszerzési információkat veszítettek el, számos lehetőséget mulasztottak el, és ezek miatt valószínüleg emberek veszítették el az életüket.

Chase majdnem egy évtizedet töltött az emberi mátrix megfejtésével. A legtávolabbi ‘fal’ megtalálására törekedett, ahol az emberi befolyás véget ért. Elkezdett kifejleszteni egy befolyásolási és viselkedési profilozási térképet, hogy lehetővé tegye az amerikai ügynökségek számára az emberek olvasását és viselkedésük befolyásolását. Minden a Viselkedés Periódusos Rendszerrel kezdődött. Később ez létfontosságú elemeket biztosított a célzott meggyőzéshez, a korábban tanított „egész hatékony” módszerekkel szemben.

A fejlesztés tizenkettedik évében Chase és csapata sokkoló felfedezést tett: az emberi agynak nincsen „tűzfala”. Szorgalmasan dolgozott azon, ami most már Behavior Pilot programként ismert az amerikai ügynökségek és az Emberi Hírszerzési (HUMINT) parancsnokságok számára. Három nagyon zavaró felfedezést tett, amelyek drasztikusan megváltoztatták a befolyásolásról és meggyőzésről alkotott korábbi elképzeléseket:

  • A befolyás 70-80%-ban a befolyást gyakorló személy személyiségétől függ.
  • A tekintély az, ami a legtöbb engedelmességet és megfelelést teremti, és ez jelentősen eltér attól, amit az akadémikusok állítanak.
  • A befolyásolási készségek pillanatnyi, a viselkedési jelek alapján történő testreszabása a siker vagy a kudarc kritikus pontja.

Miután elkészítette az első kormányzati képzési programját, akkor még CuePrime néven, Chase a civilek számára is elhozta munkáját. Egy évvel később a CuePrime tantervét nyilvánosságra hozták, és hamar nemzetközi bestseller lett. Az Ellipsis Kéziköny tartalmazza a CuePrime kurzusok eredeti tantervét, és még mindig a piac első számú bestsellere ebben a témában.

13 évnyi kutatás, kísérletezés, képzés és tanulmány során Chase a világ vezető szakértőivel dolgozott együtt, amely a képzésein már jól ismert mondatának megszületéséhez vezetett:

„Az eredmények sokkal fontosabbak, mint a képesítés.”

Azok az emberek, akik meggyőzési és profilozási szemináriumokat tartottak, egyszerűen nem voltak képesek valós időben bemutatni a képességeiket, bár a tantervük csodálatosnak hangzott. Chasenek olyan rendszert kellett kifejlesztenie, amely könnyen másolható, gyorsan elsajátítható és megbízható eredményeket hozott a terepen. 

Működik ez, amikor az életem a tét?

A Behavior Pilot program akadémiai kutatásokban gyökerezik, de ahogy Chase szereti mondani: „Hatalmas különbség van az akadémiai alapú és az eredmény alapú megközelítés között.” A Behavior Pilot a világ legkifinomultabb technikáinak összegzése. Nem akadémiai szakértők, hanem olyan emberek, akik a való életben alkalmazták ezeket a készségeket, ahol a kudarc potenciális halált vagy elfogást jelentett.

  • FEGYVER.
  • VESZÉLYES.
  • FELELŐTLEN.
  • FEGYVERSZINTŰ PSZICHOLÓGIA.

Bár a képzést sokféleképpen nevezték, ez egy eszköz. Akárcsak egy fegyver,  jóra vagy rosszra is lehet használni.

Hiszünk abban, hogy a Karma él és virul.

Néhányan előnyt akarnak. Néhányan tisztességtelen előnyt akarnak. Néhányan csak egy szuperképességet akarnak. Végül azonban mindannyian választást akarunk. Meg akarjuk választani az életünkben elért eredményeket.

AMIKOR AZ EREDMÉNYEK SZÁMÍTANAK, A KÉPZÉS A LEGFONTOSABB.