Eredet Sztori

A kezdetek…

Mindig is James Bond akartam lenni. Lenyűgözött az, hogy valaki egyszerre lehet képzett harcos és szuper intelligens is, aki segít a bajba jutottakon és olyan morális kódex vezérli, mint a busidó, amely szerint a szamurájok éltek. Szerinted létezik a vonzás törvénye (legalábbis a kvantumfizika egyik alaptörvénye értelmében)?

Képzeld el, milyen lehet az, amikor serdülő korod végére egy különleges katona a szárnyai alá vesz, és vállalkozik a feladatra, hogy embert csináljon belőled. Én ezt vonzottam be. Titkos hadműveletekben, kommandós akciókban vett részt világszerte, és nem csak szemléletmódot tanultam tőle, hanem olyan trükköket is, amelyről csak álmodni mertem volna. De most kicsit vissza a gyökerekhez.

Több generációs tanár családból származom, humán beállítottsággal, tudásmegosztásra kódolva, ehhez képest mégis a debreceni közgázon lyukadtam ki. 21 éves koromban egy átmulatozott este után „jó” közgazdászként rájöttem, hogy talán jobban is el lehetett volna költeni a havi diákhitelemet, mint partizásra. Ennek realizációja kapcsán egy olyan befektetési terméket találtam ki az egyetemistáknak és egy 15 fős diákcsapattal országos eladási rekordokat döntöttünk meg az AXA-nál, amíg nem jött a 2008-as pénzügyi világválság.

Ekkor a sors hamar visszaterelt a tanári pályára és lehetőségem lett „inaskodni” akkori mesterem mellett, amikor a vállalati szektorban tartott vezetői tréningeket testbeszédről, NAVY-SEAL féle vezetői kompetenciákról, csapatmunkáról stb. 

Az élet persze sosem ilyen kiszámítható, így pár évre rá a HR Medico AG (München) munkaerő közvetítő részvénytársaságnak lettem a kelet európai régió igazgatója, kitaláltam egy új nemzetközi munkaerő közvetítő folyamatot, melyet a mai napig precedens modellként használnak Európa szerte. 

Ezek után az Egyesült Királyságban próbáltam szerencsét, majd hamarosan úgy hozta a sors, hogy egy globális tanácsadó cégnek, a London Consulting Groupnak lettem a közép-amerikai régió kereskedelmi igazgatója.

Sajnos a karrierem egy időre megszakadt, mivel az El Salvador felé vezető úton felborultam a dzsungel közepén a kocsimmal: 3 helyen eltört a gerincem, a szeméremcsontom és szilánkosra tört a csípőm is.  Épp a kocsiból húztam ki magam bénán, amikor akkora szerencse ért, hogy egy elhaladó tűzoltó autó észrevett és elszáguldott velem a közelben lévő állami kórházba. Azonnal életmentő műtétet kellett végrehajtani rajtam, mivel leszakadt a lépem, belső vérzésem volt, valamint össze kellett varrni vesém és a májam is. Mivel ezeket a sorokat olvasod, tudod, hogy túléltem. Mindent köszönök most is, innen is, Kerry. Életem végéig hálával tartozom Neked.

DE CUILAPA KÓRHÁZ, GUATEMALA

Megkockáztatták az átszállításomat egy privát kórházba, amely 50km-re volt onnan. Ez az út végül majdnem 4 órába tellett a dzsungelen át, mivel az esős évszak miatt egy trópusi viharba kerültünk, ez alatt meghaltam a mentőautóban egyszer, mondjuk én csak arra emlékszem, hogy fantasztikusan nyugodt volt minden, mintha egyszerre néztem volna végig a nap belsejében a fúziót, – és a születésem pillanatát is. A spiritualitást most inkább félreteszem – nem ezért vagy itt.

Az El Pilar kórházban azonnal betoltak az intenzívre, egy éjszakán át még küzdöttek azért, hogy stabilizálják az állapotomat, aztán másnap MRI, hogy kiderüljön mi- és hogyan tört el. A részletekkel nem untatlak, a lényeg, hogy darabokra tört a csípőm és a gerincem. Azt mondták, hogy soha többé nem fogok járni többet. Ehhez képest 8 hónap múlva a saját lábamon mentem vissza egy rekesz sörrel a nővérkékhez.

Ez volt életem legnehezebb időszaka, amit érdekes módon akkor nem is úgy fogtam fel: örültem, hogy élek és valahol legbelül tudtam, hogy én még ismét járni fogok. Hetek és hónapok teltek el vizualizálással, rengeteg sírással, gyötrelmes fájdalmak között…azonban sikerült bebizonyítanom az Adidas reklám helyességét: Impossible is nothing! Ismét megtanultam járni…

Érdekes módon, szó szerint hangosan kértem az élettől hónapokon át a balesetem előtt, hogy bárcsak lenne egy kis időm nonverbális kommunikációt tanulni és visszatérni a vállalati oktatás világába…aztán történt, ami történt, majd szinte rögtön megismerkedtem Chase-el, aki egy teljesen új szintet képvisel ebben a világban, és pont olyan, mint egy igazi James Bond. Egy elit kommandós, igaz szívvel és egy titkosügynök agyával. Másodjára kapok egy valódi Jason Bourne-t az életembe…szóval, elhiszed már, hogy létezik a vonzás törvénye?

Azért olvashatod ezeket a sorokat tőlem, hogy kijavítsam azt a rengeteg hibát, amit csináltam, és olyan értéket adjak át Neked, mely pozitívan, és mélyrehatóan fogja megváltoztatni az életedet. Mint ahogy dr. Bagdy Emőke írta a könyve első lapjára nekem: Ahhoz, hogy az legyél, aki ma vagy, annak kellett történnie, ami történt. Úgyhogy „elfogadván és átölelvén” a sorsomat, azzal a céllal fejezem be ezeket a sorokat, hogy ha csak egyetlen olvasóban is maradandó és pozitív változásokat tudok eredményezni – már megérte.

MIBEN VAGYOK A LEGJOBB?

Úgy hiszem, hogy verbális kommunikációban vagyok a legjobb és most azon dolgozom, hogy a nonverbális kommunikációm és a profilozó képességem is világszínvonalú legyen! 

MITŐL VAGYOK ÖNMAGAM LEHETŐ LEGJOBB VERZIÓJA?

Csak ismételni tudom Chase-t, az egyik legnagyszerűbb technika, hogy saját magam „inasa” lettem. A múltbeli Bencére így sose tudok haragudni, és a jövőbeni Bence sorsát helyezem előtérbe a jelenbeli dopaminért cserébe. 

MIK A TERVEIM A JÖVŐBEN?

Az célom, hogy olyan tudást adjak át az embereknek, amivel jobb verziói lehetnek saját maguknak, mint tegnap voltak.

MI A LEGNAGYOBB SIKEREM?

Hogy ismét járok…

MI VOLT A LEGNAGYOBB KIHÍVÁS, AMIVEL SZEMBE KERÜLTEM?

Magánéletben a balesetem. Szakmailag a HR Medico AG (München) új nemzetközi munkaerő közvetítési modelljének a megalkotása, az egészségügyi dolgozók új életének a megteremtésében való segítségnyújtás (helyi irodákkal, magyar-német tanárokkal, állandó buszjáratokkal, teljes customer service-el).  A London Consulting Group közép amerikai régió üzlet-fejlesztését is nagy kihívás volt felépíteni.

MI A MOTTÓM?

„Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win” – Sun Tzu, The Art of War

KIK A PÉLDAKÉPEIM?

  • Chase Hughes
  • Simon Sinek
  • Dr. Jordan Peterson
  • Prof. Dr. Andrew Huberman
  • Dr. Popper Péter

MIK A KEDVENC HELYEIM/ÚTICÉLJAIM?

Top három:

  • San Pedro, Belize
  • Las Vegas, USA
  • Budapest, Hungary

MIK A SZENVEDÉLYEIM?

Neuroscience, Profilozás, Testbeszéd, Airsoft, Starcraft 2 stratégiai játék.