Taktikai kommunikáció

Ünnepi Harmónia: Ünnepi konfliktusok elkerülésének művészete

Az ünnepi időszakban gyakran kerülünk konfliktusos helyzetekbe, amikor a családi és munkahelyi kapcsolataink próbára teszik türelmünket és kommunikációs készségeinket. Ilyenkor különösen fontos, hogy tudjuk, hogyan kezeljük ezeket a helyzeteket. Ebben szeretnék most Neked segíteni, megosztva azt a négy lépcsős konfliktus deeszkalációs módszert, amit az FBI, de még a Scotland Yard is használ. Első lépcső – Újraorientálás Az újraorientálásnak két apró…

taktikus sakk lépés

TAKTIKAI KOMMUNIKÁCIÓ IV.

Ezúttal a beszélgetőpartner fiziológiájának befolyásolását, és több, hírszerzés szintű módszert fogok ismertetni Chase Hughes tollából, mely közül néhány még sosem volt elérhető a nyilvánosság számára.

taktikus sakk lépés

TAKTIKAI KOMMUNIKÁCIÓ III.

Előző, a rapport- (bizalmi kapcsolat-) építés cikkünkben beszéltünk az érzékszervi csatornákhoz igazított lingvisztikáról, a beszéd mögöttes tartalmáról, és hogy a testünk mozdulatai hogyan befolyásolják az érzelmeinket és a gondolatainkat.

taktikus sakk lépés

TAKTIKAI KOMMUNIKÁCIÓ II.

Az előző rapport építés cikkünkben a lingvisztikus információszerzéshez kapcsolódó technikákat tárgyaltunk. Megvizsgáltuk hogyan figyeljük meg a melléknevek használatát beszélgetés közben, melyek megmutatják, hogy a beszélgető partner hogyan látja a világot, hogyan gondolkozik a negatív dolgokról és hogyan látja a pozitívokat.